Az idő rövidsége miatt  egy  huszonnégy órás horgászatot terveztem be a hétvégére. Ami a Fehérgyarmat mellett  lévő Balla tavon sikerült. Elindulásom előtt már el döntöttem hogy  a még nem próbált LKbaits csalikat fogom kipróbálni és a velük való horgászatot eredményesé tenni.

Amire  nem számítottam a tavon csak két csapat horgász volt és ők is csak pár órára jöttek  a kora délutánig. Horgász helyemet a tó mélyebb részéhez választottam ki ami körülbelül 80-120cm es árok övezet   körbe a tavon. A szél járással szemben elhelyezkedve kialakítottam a horgász helyemet. Merőben más taktikát választottam  a víz lehűlése miatt amit megszoktam és gyakran alkalmazok horgászataim során , most kis pva hálós csomagokat készítetem gyors oldódásu pelletekel és bepasztázott csalikkal .

 

Az első csalim a BALANCED PELLETS 12mm BLACK PROTEIN volt.

Egy kis pop up al még jobban kikönyitve. A második a harmadik és a negyedik csalijaim a COMPOT  N.H.D.C a MUSSEL és GREEN BANANA volt . De titkos csaliként még a Wild Strawberry mini változatát is magam mellett tartottam. A víz halállományát tekintve nem a nagy egyed súly jelmezi de megtalálható bene egy pár húsz kg körüli is. Az első kapásom késő esti órákban jelentkezett igen vehemensen  úgymond  füstölősen ami egy kisebb nyurga ponty személyében jelentkezett. A halak súlyát nem mértem de öt kg körül mozogtak mindegyik már már sablonosnak mondhatóan eben csak a fajta jelleg változott fojamatosan.    

 

Az éjszaka sem telt el kapástalansággal hisz nem volt időm még piheni sem, számtalan kapás és beleúszás  zavarta fel az éjszaka csendjét örömömre. De kiemelnék egyet aminek nagyon örülök egy szép Compót ami a Black Protein pellets re csábult el.

 

Így folytatódott  a továbbiakban is megállás nélkül a reggeli órákig , mindaddig míg egyszerűen délelőtti órákat meghaladva már nem voltak vehemens kapások csak egy két bele úszás a főzsinórba.

Az utolsó halaimat a GREEN BANAN és a Wild Strawberry  kombinálásával sikerült horogra csalnom.

 

Végezetül : CATCH AND RELEASE !

 

Bihari Krisztián