Az LK Baits Crash Ball CX egy forradalmi és merőben új etetőrakéta a horgászpiacon, amely ideális társ lehet bárkinek a parti horgászatok során. Kimondottan nagy távolságra történő etetésekhez ajánlott, de tökéletesen működik rövidebb pályán is, azonban ilyen célra inkább a gömb alakú Crash Ball az ajánlatos. A rakéta méretei 20x8 cm és tömege 75gramm, valamint térfogata 0,25 l. Töltött állapotban (pl. bojli) az össztömege 200 gramm, így minimum 3,5lbs, vagy ennél nagyobb SPOD botot érdemes használni. Azonban az ideális távolság elérése egy rugalmasabb bottal mindenképp könnyebb. A színe az LK Baits profiljához igazodik, amely elsőre lehet, hogy szokatlan, azonban egy biztos, hogy a rikító szín nagy segítség a rakéta nyomon követésében akár ragyogó napsütésben is.

CRASH BALL CX

Az első kérdés, ha valaki kézbe veszi, hogy ugyan mégis hogy is nyílhat, mivel nincs rajta semmi gomb, semmi zárrendszer. A működés lelke egy olyan mágneses rendszer, amely biztosítja a rakéta problémamentes kinyílását a vízbeérés pillanatában. A víztől kapott ütés hatására, szinte azonnal kinyílik. Kézben tartva is egyszerű a kinyitása. Mivel a mágnesek erősen összetartják, így széthúzni nehezen lehet, azonban a két részt (rózsaszín, áttetsző fehér) egymáson elcsúsztatva, szinte azonnal nyitható.

A rakéta nyitott állapotban

A rakéta amint a vízfelszínhez ér, azonnal kihúzható, nem szükséges megvárni, míg a rakéta tartalma kiszóródik, mivel a másodperc tört része alatt szabadul meg a rakéta a tartalmától. A kitekerésekor a rakéta bezáródik és szinte ellenállás nélkül kicsévélhető. Minimális víz minden esetben kerül a rakéta belsejébe, azonban ez nem gond, mivel kb. 90%-ig feltöltve is tökéletesen lebeg a vízen. A két rész peremén található tömítéseknek köszönhetően légmentesen zár, így plusz víz nem tud bele jutni. Ez a tulajdonsága a rakétának egy új felhasználást tesz lehetővé, hiszen akár tömény aroma, vagy a kukorica erjesztett leve is könnyen bejuttatható etetésünkre.

A mágnesek és a tömítések a két rész peremén találhatóak

Becsukott állapotban tökéletesen lebeg a vízen

 

Gondolom sokaknak volt már tapasztalata más gyártók termékeinek használatakor, hogy összegubancolódik, vagy felcsavarodik a vízbe érés után a rakéta és a kicsavarás nagyon nehézkes. Valamint a nap folyamán a hosszas etetést megsínyli az előtét zsinór és egyszerűen elszakad, majd bent marad a rakéta. Ezekre és még másra is van egy egyszerű megoldás, amely nem 100%-ban, de mindenképp megoldást jelent. A rakétát egy erős és kimondottan nagy igénybevételre tervezett előtét zsinórra (Pl. LK Baits Gladiator) érdemes kötni, azonban előbb egy Anti-tangle csövet húzzunk a zsinórra. A csomó megkötése után, a védőcsövet szorosan rátolva a forgó karikájára készen is vagyunk. Ezzel az egyszerű megoldással a zsinórt eltartjuk a rakétától és minden olyan résztől, amely sérülést okozhat az előtét zsinóron. Így ez a gubancolódásra és az esetleges zsinór szakadásra is megoldást nyújt. Valamint a Crash Ball rugós szerkezetén lévő bevonatot is védjük attól, hogy a zsinórunk elvágja, vagy sérülést okozzon benne.

Bosszúság ellen, egyszerű eszközökkel

 

LK Baits Gladiator zsinór, szinte elnyűhetetlen

 

Rig Anti-tangle cső a gubancolódás ellen és a rakéta védelméért

 

Kössük fel a rakétát az előtét zsinórra és húzzuk a kötésre az Anti-tangle csövet

 

Így a zsinór visszafordulását el tudjuk kerülni

 

Azonban, ha mégis felcsavarodna tökéletesen védve van a rakéta rugóján lévő bevonat

 

Az így kialakított megoldás távoltartja a rakétától a zsinórunkat.

 

 

Zudor Lajos