Az enyhe kezdeti télnek köszönhetően a vizeinket még a befagyás nem veszélyezteti, így nincs akadálya annak, hogy szenvedélyemnek hódoljak. Egy szabadnapot kivéve ellátogattam egy közeli vízre, hogy a téli „vermelésem” előtt egy kicsit feltöltődjek élményekkel. Valahogy nem lepődtem meg, hogy senki nem volt a tavon, ami egyrészt a hétköznap, másrészt a hideg miatt érthető is. Na de ez engem egyáltalán nem feszélyezett, inkább örültem is neki.

Az első hely ahol próbálkoztam nem hozta meg a várt reményeket, így költözés következett kb. 100 méterre, ahol is a tó legszélesebb része található. A rövid idő miatt minél előbb lokalizálni akartam, hogy a halak hol tartózkodhatnak. Jó döntésnek bizonyult, mivel kis időn belül már kapásom is volt. Nem egy kapitális példány, de ilyenkor mindennek csak örülni tudok. A csali egy 18mm-es Black Protein volt, saját pasztájával bevonva. A következő kapásra sem kellett sokat várnom, azonban ez már olyan méret volt, amiért érdemes volt elhagyni a szoba melegét. A gondos és gyors fotózás után, már úszhatott is tovább. A csali most a Green Banana volt hóemberként felkínálva. A tógazda rugalmas hozzáállásnak köszönhetően a sötétedéskor nem kellett pakolnom, hanem maradhattam tovább. Nagy meglepetésemre továbbra is maradt a Green Banana-é a főszerep és sikerült még két halat szákolnom, amelyből az egyik szintén egy csodás tőponty volt. Ezek után teljesen elégedetten és nem kihasználva a helyzetet, összepakoltam és elindultam haza.

Az igazság az, hogy az LK Baits csalikkal való kezdeti ismerkedésemkor a Green Banana-val elért eredmények (pl. verseny legnagyobb hala) győztek meg olyan mértékben, hogy mindent feladva, csakis e gyártó csalijait használjam. Azonban érdekes módon a továbbiakban nem sikerült vele kiemelkedőt alkotnom, igaz nem is nagyon került rá a sor, a csalik széles választéka miatt. Egy biztos jövőre mindenképp nagyobb esélyt fog kapni nálam a bizonyításra. J A nap folyamán a kapások hullámszerűek voltak, általában ha volt egy kapás, akkor kis időn belül követte egy másik is, utána pedig csend volt. Feltételezem, hogy csapatokban jártak a halak és a hideg víz ellenére továbbra is sokat mozogtak. Bízom benne, hogy ez nem az utolsó volt ebben az évben és sikerül még egy igazi havas téli pecát átélnem.

Catch & Release

Zudor Lajos

LK BOYS Talent

 

  • Az első jelentkező, már csak a méretet kell növelni
  • A télnek látható nyomai vannak, a halak a megszokottnál sötétebb színekben pompáztak
  • Egy szemmel is tökéletesen megtalálta a csalimat
  • Téli csendélet
  • Az utolsó éjszakai vendég, szintén Green Banana-ra