Első alkalommal látogattam el az Ohati III. horgásztóra egy rövid nappali horgászatra. A tó hátsó részén foglaltunk helyet csapattársammal, Lajossal.  Pakolás közben összefutottam a mellettünk lévő álláson horgászó sporttársak egyikével, akik éppen hazafele készültek. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy az elmúlt napokra a kevés kapás volt a jellemző. Március vége felé nem is számítottam rá hogy jó étvágyuknál lesznek a pontyok, de ez csak megerősítést nyert.

Markerezés után a jónak vélt helyre method mix, csemege kukorica, Compot NHDC-s  kukorica keverékét gombócoztuk.

 

Ezt követően még egy kis főtt kukoricát és Makrela pelletet crashball segítségével. Másik botommal etetés nélkül, pasztaólom segítségével kerestem a halakat. Első kapásom egy óra elteltével a kereső botomra érkezett, de rövid fárasztás után lemaradt. Frissítés után a viharos szél kezdetével együtt elsült újra a kereső botom és szákolás után rögtön az etetésen lévő is.

 

 

Dupla 12mm-es Nutric Acid

Palermo + Palermo Pop Up

 

Az erős szél a parittyázást lehetetlenné tette. A gombócok szétestek a levegőben vagy nem mentek el a megfelelő távolságig.

 

A method mixet és a magokat is crashballal lehetett pontosan bejuttatni.

Ideális mennyiség magokból (ez a rakéta 70%-ig való töltését jelenti) Túltöltés esetén dobás közben kinyílhat.

Erős szél se jelentett gondot az etetés folyamatos pótlásában. Kapások felváltva érkeztek a benti és  kereső bot között.

 

Paszta helyett a method mixből gyúrtam az ólomra. Csali szintén dupla 12mm-es Nutric Acid rövid 6 centis előke és 8as horog.

 

A nap egyetlen tükörpontya a benti etetésről. Fél szem 18mm-es Palermo Pop UP fél szem 18mm-es Palermo Fresh bojli.

Pakolás előtti utolsó látogató.

A rövid horgászat végére csendesült a szél is. Érdemes lesz újra eljönni akár több napra is!

 

 

Tóth Ádám