A horgászatot megelőző este nagyon bíztam benne, hogy a hőmérséklet eléri az 5 fokot és nagyobb eső nélkül eltelik a horgászatra szánt 12óra. Reggel a partra érve kiderült, hogy csapattársammal, Lajossal ketten, és még egy horgásszal leszünk a 36 hektáros tavon. Ennek nagyon örültem mivel nagy területet tudtunk így meghorgászni. Különböző távolságba raktuk a botokat illetve a törések nélküli mederben ígéretesnek tűnő 20 centis árokba és annak szélére. Etetni a nyáron bevált koncentrált etetést választottuk, viszont most kisebb méretű, felezett bojlit illetve pelletet és kukoricát raktam a vödrömbe a végén pedig por boosterrel tettem csábítóbbá. A horgászat első 2órája eseménytelenül telt. 10óra lehetett és a pár hellyel arrébb helyet foglalt horgász nem jött ki. Így jobbos botomat átraktam 150méterrel jobbra bízva benne, hogy a halak ott tartózkodnak. 20 perc múlva ejtős kapással megtört a csend és egy kisebb, gyönyörű mintájú tükrös feküdt a bölcsőben.

 

Black Protein és egy Wild Strawberry Fluoro Pop Up

Egy még lehet véletlen is? Visszavittem a botomat és fél óra múlva húzós kapással jelentkezett egy gyönyörű nyurga testű tükrös.

Faragott Black Protein és egy szem Wild Strawberry Pop Up

Ez már nem lehet véletlen! Azon a részen tartózkodnak a halak. A költözés mellett döntöttünk, újra bójáztunk és elhelyeztük a botokat. Költözés utána egy óráig nem történt semmi, amikor lassú húzós kapásra lettem figyelmes. Nagyobb súlyt éreztem a boton, jó hal lesz. A jéghideg víz ellenére jól küzdött.

 

Nagy küzdő volt!

Black Proteinre és Wild Strawberry Pop Up-ra

Ritka vendég a téli hónapokban

Innentől kezdve beindultak a halak, a benti bója és Lajos közelebbi bójája is felváltva adta a halakat.

Palermo Fresh Bojli egy Natúr Fluoro Pop Uppal kikönnyítve

16.00 óra fele volt egy kis szünet de ahogy teljesen beállt a sötét újra kapást kapás követte. 7óra körül elkezdtünk pakolni és 8kor elhagytuk a horgászhelyet. Egy eredményes, decemberi horgászatot tudhatunk magunk után. Nyerő csali a fűszeres ízesítés volt egy édes, feltűnő fluoro popuppal kikönnyítve. Persze mindez a kitűnő minőségben!

Tóth Ádám

LK BOYS Student